Urbana 47 känns fräscht och överraskar alltid.

Mars 2009
Urbana 47, Rom

I det charmiga kvarteret Monti ligger restaurangen Urbana 47. Det är en glad överraskning och ett udda koncept i Rom. Bio-bistrot a KMzero.

Här har minsta detalj blivit genom arbetad och resultatet är ett avslappnat, skönt ställe som serverar ekologisk mat och drycker från regionen. På matsedeln ser du vilket närliggande ställe som har producerat den ost, mjöl, skinka och grönsaker som de använder i matlagningen. Maten är varierad och de byter meny lite då och då.

Kaffet är perfekt och det får du en fingervisning om redan i dörren då du möts av ett gäng espressokoppar i en pupitre. Glöm inte kolla in MoKa samlingen på bardisken. En höjdare! Om inte någon har köpt den förstås för det mesta är till salu och detaljinredningen ändras ofta.

Köket finns längst in i lokalen och det är bara en glasvägg som skiljer det seriösa arbetet inne i köket från oss gäster. Det är kul att se hur intensivt de jobbar och skapar en härlig matkänsla.

I början på lokalen kan du sitta och bara ta en kaffe eller en aperitivo om du är i tid. Baren är ingen hängbar men har en ständig gäst...vår virkade vän som hänger där mest jämt! Vill du ha med dig några godsaker hem så stanna till innan du går ut och botanisera bland alla burkar med gott. Kanske lite pesto eller olja skulle smaka?

På Urbana 47 är det ofta fullt så boka bord om du vill vara säker på att få sitta i lugn och ro.

Urbana 47
via Urbana (Monti)
Rom
tel +39 0647884006

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078