Mars 2009
Buon Padre | Barolo

Cirka 2 km ovanför den lilla byn Barolo i Piedmonte hittar du den anrika restaurangen Buon Padre. Ta omvägen för att besöka den eller helt enkelt bestäm en resa till Barolo för att besöka den. It is as simple as that, bara åk hit. Här finns den underbaraste pastan du kan drömma om....lätt men ändå matig och efter en portion värdig en brottare så är du bara precis lagom mätt och det finns plats för secondo och dolce!

Historien började för 111 år sedan och idag hör restaurangen fortfarande till familjen Viberti. Samma familj som äger ett vineri längre upp på gatan och som gör en alldeles utmärkt barolo med samma namn och så några flasker till förståss.


Interiör från Buon Padre i Barolo, värd en extra resa och glöm inte boka besök på deras vingård där du även kanske kan hyra ett rum.


En rätt som konkurrerar om titeln "världens godaste pasta" och det vill inte säga lite!

Buon Padre har en lång historia och eftersom kokkonsten i köket är vida berömd kommer hela byggden hit för att äta middag och prata bort en stund. Förfäderna startade med en bondgård i samma hus där de odlade sina egna grönsaker och höll med det mesta som behövdes till restaurangen.

Vineriet startades helt enkelt för att få vin till restaurangen och länge var källarna i huset även där man gjorde sitt vin. Idag är bröderna en av de kända baroloproducenter som finns i området och har historiska vingårdslägen som Bricco del Viole, San Pietro, La Volta och Bricco Airoli. De producerar fantastiska viner som Barolo, Dolcetta d’Alba och Barbera d’Alba och får det att vattnas i munnen hos många vinconnessörer, sommelierer och vanliga vindrickare.

I butiken bredvid restaurangen kan du köpa familjens delikatesser och salamin är något alldeles speciellt och lika känd som pastan och panna cottan. Beställer du den på restaurangen får du helt enkelt in flera tjocka skivor ihop med nybakat bröd. Så ett besök i den lilla boden bredvid kommer att uppdatera dina smaklökar för all framtid.

Styr kosan mot Barolo!

Buon Padre
Via delle Viole, 30, Frazione Vergne
12060 Barolo (CN)
tel +39 017356192
www.buon-padre.com


Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078