Bakom ett stort träd ligger den lilla dörren in till Roms godaste kakbutik.

December 2008
Kakfabriken Cipriani, Rom

På Via Carlo Botta i Rom kommer de ljuvligaste dofter från den lilla butiken med det stora namnet...Prisbelönta Kakfabriken Cipriani. Det måste vara världens godaste kakor och det är mer än värt att leta upp den på de små gatorna en bit snett bakom Coloseum.

Här är nästan alltid fullt och romarna vallfärdar hit för att köpa deras goda hembakade småkakor.

Många italienare äter de små kakorna såklart till frukost medan jag föredrar dem på eftermiddagen till en fika. Hyllorna är fulla av gamla burkar från början av 1900-talet. Familjen den dåvarande Pietro Cipriani startade sin rörelse i början på seklet och 1906 vann han första pris i en konditortävling i Paris - vilken lycka!

Hos familjen Cipriani hittar du kakor utan krusiduller...det är rena enkla och raffinerade recept med förstaklassiga råvaror! Vad du en plockar till dig är det en "hit". Min favorit är en liten kaka smaksatt med anis...eller varför inte deras kanelkakor...eller den med choklad och apelsin!

Är du nu sugen på en caffeè så går du runt hörnet till baren och njuter en kaffe. Annars är det bara att ta din påse och ta sig ut i denna historiska stad och leta upp en plats att mumsa kakor på. Oförglömligt härligt!

P. Cipriani
Via Carlo Botta 21-23, Rom
telefon: 06 70453930


Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078