Mars 2009
Filetti di Baccalá, Rom

På ett av de minsta och enda trekantiga torgen i Rom, Largo del Librari, ligger ett historiskt ställe i Rom. Här säljer de 40 kg lutfisk (importerad från Norge) om dagen...ja det är rätt. Paradnumret är friterad Baccalà och det är vansinningt gott just här. Även om du inte skulle vara en lutfiskanhängare så är det ett måste att smaka på denna lilla läckerhet. Det är Roms svar på fish & chips men något helt annat.

Marcello Cortesi har drivit stället i 30 år och det är frityrsmeten som är en av hemligheterna. Ryktet gör gällande att Påven Pius XII lär ha skickat sin chaufför till detta chrmiga lilla hål i väggen för att köp just deras  "filetti di baccalá". Bordsbeställning går inte att göra och är det fullt så misströsta inte. Njut av scenerierna på den lilla piazzan medan du väntar eller ta helt sonika med dig en filé i handen. Fish to go!!

Filetti di Baccalá
Largo dei Librari, Rom


Här är alltid fullt och det är värt att hänga kvar på torget efter ett bord. Hemligheten med deras recept (förutom kärlek) ligger i friteringen och frityrsmeten. Deras eget recept och flera pannor med olja ger en lätt panering som inte är stabbig!

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078