Januari 2009
Da Giggetto, Rom

Är du i Rom så missa inte ett besök på Da Giggetto. Restaurangen ligger ett stenkast bakom den berömda Teatro Massimo och i början på Via del Portico d'Ottavia. Det är huvudgatan i Roms judiska ghetto och en gata slutar vid Largo 16 Ottobre 1943. Ett torg som är uppkallat efter den dagen då hundratals tyska soldater drev ut män, kvinnor och barn ur deras hem i Roms största razzia mot judarna. Över 1000 människor fördes till Auschwitz och bara sextonkom tillbaka.


På Da Giggetto ska du absolut pröva deras carciofi alla giudìa - kronärtskocka på judiskt vis.

Det är en Hostaria med mycket charm och en härlig stämning. Här finns bara romerska rätter på menyn och de tipsar direkt om specialiteterna om du frågar. Vad sägs om pumpablomma fylld med anjovis och mozzarella. En delikatess!

Pastan är utsökt och accompanjeras av gott bröd och vin. Italienarna gillar sitt glas vin till maten och det är ett perfekt sällskap till Spagghetti alla Amatriciana. En rätt som kommer från den lilla byn Amatrice norr om Rom. Spagghetti med en sås på panchetta (sidfläsk), pomodoro (tomat), cipolla (lök), en skvätt vin, salt, olivolja (såklart) och deras fantastiska peperoncino.

På sommaren sitter man självklart ute och njuter av historien som viner runt knutarna. Missa den inte!

Da Giggetto
Via del Portico d'Ottavia 21/A, Roma
tel +39 06 6861105
www.giggettoalportico.it


De italienska kronärtskockorna som är dem du använder till deras fantastiska "carciofi alla giudìa".
Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078