Foto: David Cobbold

Mars 2008
La Sirena Ubriaca | Marsala

På La Sirena Ubriaca på via Garibaldi, 39 i Marsala hitttar du en underbar vinbar med den bästa servicen du kan tänka dig. Här finns allt - mat, dryck och "locals" som dryftar dagens händelser och ett besök är ett måste. Slink in innan middagen eller varför inte helt enkelt på eftermiddagen.

Innan du handlar så bara fråga så får du smaka om det var det du hade tänkt dig. Vi startade med att prova olika Marsalavin och det var inte svårt att hitta en favorit. Sedan var det dags för en Grillo från Sicilien, deras egen vita druva. Vinet är friskt, fruktigt och torrt med en pikant mineralton. Det är en läcker druva som är bra vin att servera till mat.


Njut av Capperi al Sale och Pesto di Pistacchio!

På baren säljer de också typiska produkter från Sicilien och det är lönlöst att tro att du ska måtstå dem, så gör plats i resväskan direkt. Vi beställde in lite att "picka på" och den unga tjejen i baren var en drömförsäljare. Hon visste allt om sina produkter och vi missade inget gott! Vi fick en underbar culinarisk resa bland de sicilianska delikatesserna!

Tänk dig smakerna på Capperi al Sale (torrsaltad kapris), Ciliegino Semi-Secco in Olio (soltorkade små cherrietomater i olja), Paté di Carciofi (kronärtskockskräm), Paté di Pomodori Secchi (pasta på soltorkade tomater), Pesto di Pistacchio (pesto på pitagenötter), Paté di Finocchietto (vild fänkålskräm)...allt på små bitar av hembakt bröd. En riktig sanndröm...och du är en liten bit närmare himlen!

La Sirena Ubriaca
Enoteca-Wine bar-Prodotti Tipici Siciliani
Via Garibaldi, 39
91025 Marsala
www.sicilywine.com

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078