Du hittar Said in på gården så håll utkik när du letar dig fram.

Maj 2009
Said, Rom

I kvarteret San Lorenzo ett stenkast bortom centralen på Via Tiburtina 135 hittar man Said. Ett underbart ställe för den som gillar mat, dryck och choklad. Restaurangen är inrymd i en gammal chokladfabrik och mycket av intreiören finns kvar. Det är mysigt och charmigt och stället har en avslappnad och enkel atmosfär.

Baren är charmig och omsluter dig på två håll, me like! Här kan du njuta ett glas vin eller bara en cappuccino om du har lust samtidigt som du njuter av det gamla fabriksgolvet och alla gamla chokladformar som är uppsatta på väggarna som trevlig kuriosa.

För den chokladintresserade är det en bingolott! Här finns en underbar butik som säljer allt från Praliner till ljusigt inlagna presentaskar och det finns en mängd saker som frestar gommen.

 

Menyn byts ut med jämna mellanrum men de lägger sig vinn om at ha en hel del chokladinspirerad mat på meny. Kanske som en sås, en detalj eller såklart som en dessert. Deras kladdiga chokladkaka är ett under av krämighet ocg rik chokladsmak.

Gillar man buffelmozzarella så är det här den ska ätas tillsammans med allt på menyn som innehåller deras goda små cocktailtomater. Smaklig spis!

Said dal 1923
Via Tiburtina 135
00185 ROMA
TEL +39.06.446 9204
www.said.it


Matsalen inne på Said, missa inte deras kladdiga chokladkaka. Beställ den i tid för den tar nästan alltid slut innan du själv har kommit till desserten.
Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078