Den ovanliga toppen på kyrkan snett emot Sant' Eustachio.

November 2008
Sant' Eustachio il Caffè

Håll utkik efter toppen på denhär kyrkan när du är i Rom. Snett emot ligger stans bästa kaffebar...och det vill inte säga en liten god kaffe. sant'Eustachio är ett måste för kaffeälskaren. Kaffebaren anses också vara en av de bästa kaffebarerna i Rom och har namnet Sant' Eustachio. Baren är ett paradis på insidan med allt du kan tänka dig som ger den rätta känslan till den himmelska doften. Underbar och gammal inredning, fantastiska kaffemaskiner, dolce, deras egna choklad-doppade kaffebönor och så kaffe högt och lågt.

De rostar sitt kaffe längst in i lokalen och kaffet görs med en egen metod. Lägg märke till hur "i baristi" vänder sig bort för att fixa det sista på din caffè, om du kan se något bakom de stora kaffemaskinerna och alla människor som köar förstås.

Här är ständigt full kommers och gäster av alla de sorter. Att det är tredubbla rader framför disken är mer en regel än undantag. Det går inte att motstå en 250 gr påse nyrostat keffe som får åka med hem till espressomaskinen. Din kaffe serveras med socker så säg till om du vill sockra själv...senza zucchero, per favore! Kaffet är riktigt stark men inte det minsta beskt och kommer med en himmelsk crema. Te voglio bene!

Sant' Eustachio Il Caffè
Piazza S.Eustachio N.82, Roma
tel: + 39 06 68802048


En inte helt ovanlig syn av kaffesugna romare framför ingången till Sant' Eustachio.
Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078