Januari 2009
Roscioli, Rom

Det är (nästan) omöjligt för den mat & vinintresserde att gå förbi Roscioli. Skyltfönstret frestar och lockar med goda ostar och skinkor av alla de slag. Doften är en omedelbar "nock out" som gör att du direkt bestämmer dig för att ta en paus och smaka på godsakerna. Eller varför inte helt enkelt rikta in dig på en helkväll här. Personalen kan sin sak så det är bara att börja botanisera.

Hyllorna bågnar av vinflaskor och de är mycket välsorterade med vin från hela Italien. Vinlistan är lång och på glas finns det ett hyfsat urval som byts ut lite då och då. På ostfronten är det både italiensk och fransk ost som finns på menyn.

Stort urval av skinkor och plockmat från Europa som Pata negra, olika sorters proiscutto, salami och allt gott du kan föreställa dig. Vll du köpa med dig burkar med kronärtskockspuré, tapenade, olivolja och balsamvinäger (den riktiga sorten) så finns det ett hyfsat urval

Även källaren bjuder på en överraskning med ett par bord i vinkällarmiljö. Underbart ställe för en "aperitivo" och något litet att smaka på.

Roscioli - Salumeria e Vineria
Via dei Giubbonari, 21-22, Rom
tel +39 06 6875287
www.anticofornoroscioli.com


Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078