Anml dig
till Katarinas lista fr att f tips om goda viner, resml och matml.

Ett skönt rosévin från den berömda trion Charles & Charles. Doften är intensivt söt, blommig och kryddigt exotiskt och smakupplevelsen häftig när smaken är torr, frisk och fräsch med karaktär av jasmin, litchi, bergamott och citrus. En skön överraskning! Varu nr: 70062, pris: 115 krEtt favoritvin, den röda Evolution Red 1th Edition från Oregon är gjord på 12 druvor och ett perfekt sällskap till sommarens grill! Varu nr i BS: 71583. Pris: 129 kr.En spännande utställning på museet Dia: Beacon norr om New York.


Flying marketing

Har du känt att du har idéer och projekt som du inte hinner med, fast de är både viktiga och lönsamma för ditt bolag? Behöver du kompetent projektledning, en tillfällig marknadschef eller annan hjälp med kommunikation?

Min idé med ”flying marketing” är enkel. Efter flera år som marknadschef har jag samlat på mig bred erfarenhet inom marknadsföring, kommunikation och försäljning. Jag vill tillsammans med ditt företag hitta nya lösningar. Jag är utbildad ekonom, sommelier och barista. Mat och dryck ligger mig extra varmt om hjärtat.

Jag gillar kreativitet och vill gärna se saker från en annan synvinkel och i nya kanaler. Jag kan gärna fungera som kreativt bollplank och idélösare. Jag kan ta hand om, driva och utveckla smarta lösningar inom marknadsföring och försäljning.

Jag hjälper gärna till med:
produktlanseringar
säljkampanjer
pressreleaser
kundtidningar
annonser
hemsidor
weblösningar och mycket annat.

Omkring mig finns ett stort och intressant nätverk av duktiga människor, kreativa byråer och fantastiska personer som jag lärt känna under mina ”samlade år på jobben”.
Välkommen!


Katarina kollar!


Från Ettore Sottsass spännande utställning i London.

Jag älskar att resa. Under många år har jag haft den stora möjligheten att komma till många oväntade platser och spännande möten runt om i världen. Jag har samlat på mig "värdelöst vetande" som ger mig extra livskvalitet.

Det är kanske en speciell matbutik i Paris, ett möte med en vinjornalist från Kanada, en espresso i Piedmonte, ett museum i New York, en vinmakare I Italien, en sandstrand i Chile, en oväntad middag i Toscana, yoga på Sri Lanka eller en isbjörnssafari på Svalbard.

På min hemsida hittar du spännande saker sett från min synvinkel, hoppas det ger dig skön inspiration.

Välkommen till en liten del av min värld!

 


Svart och läckert!

Missa den inte!

Lakrits som Söt eller Salt från innovativa Malmöföretaget Kolsvart AB. Ett måste för den som älskar lakrits.

Klicka här för att få reda på var du kan hitta den goda lakritsen.

 Sav™ at Partridges market

Under oktober månad åkte Fabulous Flavours of Sweden över till London och berättade om våra svenska delikatesser. Intresset var enormt och det var tidvis långa köer för att få provsmaka lax, souvas, ostar, knäckebröd, marmelader och Sav Sparkling och Sav Snaps.

I London har man hört talas om och uppskattar den "Scandinaviska maten", de ren smakerna och vår helt unika smakpalett i det enkla och okonstlade. London calling!


Partridges market close to Sloan Square.


Kokbokstips!


24 TIMMAR RECEPTBOK
av Johan Jureskog

Efter en otroligt inspirerande inledning av boken i både text och bild så vattnas det i munnen. Det är spännande att få följa med på 24 timmar i köket. Man känner en underbart befriad inställning och kärlek till mat, vin och restaurang, som genomsyrar helheten, när man sakta och med njutning bläddra sig igenom boken. Nu vill man laga mat.

Recepten är sköna, ROSTAD KÅLSOPPA MED KNAPERSTEKT FLÄSK & VÄSTERBOTTENOST/KRÄM. Fantastiskt! KÅLPUDDING. Underbart! STÅNGKORV SPECIAL. Mums!
Jag bläddrar vidare.
GAZPACHO. Min favorit genom åren. VITLÖKSSTEKTA GLASKRABBOR. Måste bara våga prova att göra själv. RILLON. Måste prova, har aldrig ätit förut. KNIVMUSSLOR MED CITRON, VITLÖK & KORIANDER. Oj oj oj, hur gott som helst! Så här forsätter boken rakt igenom. Vackert upplagt, vackra bilder och god mat. Jag hittar matinspiration och funderar på vad jag ska välja till min Jacob’s Creek Reserve Shiraz.

Njut av en underbar stund i köket och en lika fantastisk under den kommande middagen.


Att bygga en champagnepyramid


Mycket viktigt måste man lära sig och en av dem sakerna måste vara att bygga en champagnepyramid. Jag har fått lära mig av Champagnehhuset G.H. Mumm att sabrera champagneflaskor med foten på ett glas och att bygga en champagnepyramid. Vansnnigt kul!

Det är verkligen en konst, det förstår jag nu. Glasen kan vara ett coupeglas eller den s.k. flûte varianten, det spelar ingen roll, utan det viktiga är att glasen har ungefär samma diameter på foten och öppningen så drycken lätt kan rinna ned över pyramiden och fångas upp av nästa nivå.

Man häller champagnen med jämn hastighet och rakt uppifrån. Oj det var pirrigt när G.H. Mumms champagnemästare sakta men bestämt fyllde det översta glaset som sedan bubblade ut över pyramiden. Det är en upplevelse utöver det vanliga att få möjligheten att betrakta en champagnepyramid. Verkligen ”alla” festliga inslag är på plats och det fina bubblande ljudet adderar till det sista till upplevelsen.

Kanske kommer jag inte bygga en kopia på den sju nivåer höga pyramiden med 105 glas, men jag kommer redan till helgen att bjuda mina vänner en liten variant med fem glas. Champagne är extraordinärt om du frågar mig!

Läs mer om Mumm på Pernod Ricards egen hemsida.


MAD Foodcamp 2011


MAD Foodcamp 2011 är den nya mässan för en vildare matkultur. Här finns det mesta och bästa från Norden och resten av världen med namn som: RENÉ REDZEPI – DAVID CHANG – FRANCIS CARDENAU – PAUL CUNNINGHAM – CLAUS MEYER – CHRISTIAN PUGLISI – SØREN GERICKE – BO JACOBSEN – THORSTEN SCHMIDT – CAMILLA PLUM – SØREN WIUFF – och ytterligare 60 av Danmarks stora matproducenter.

Sav fanns på plats som nu finns att köpa i Danmark hos Krone Vin på Østerbrogade 56D!

Läs mer på www.madfoodcamp.dk


Maestros Ronero från Havana Club


En av Havana Clubs sex Maestros Roneros är på besök i Sverige. De har den bästa kunskapen att göra kubansk rom. Det är ett yrke som är både en livsstil och som blir till ett livslångt åtagande.

Rommen har djupa rötter på Kuba och är en del av deras stolta tradition, kultur och vardag.

För att bli en ”maestro ronero” krävs passion, årtionden som lärling och ett dagligt provsmakande. De är de personer som besitter den helt unika kunskapen om rom och också helt avgör kvaliteten på hur rommen kommer att smaka.

Läs mer om  kvällen.


Grythytte Akademi, Restaurang- och hotellhögskola


Måltidens hus i Grythyttan.

En mycket spännande plats i Sverige är Grythytte Akadami, restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Här sker dagligen spännande möten mellan vin och matfolk över hela världen. Vi mitt besök hos Tobias Nygren träffade jag även Chef Wan från Kuala Lumpur.

Han är kock, matkonstnär och underhållare med egen show som rullat i 26 år och har över 20 miljoner TV-tittare.

Läs mer om Tobias Nygren, hans jobb på Grythyttan och reportaget Med smak för julen.

 Skördedags i vackra Dourodalen!

Skördedags i Dourodalen!

Visste du att de fem stora portvinsdruvorna är tinta barocca, tinta roriz (tempranillo), tinta cão, touriga national och touriga francesa. Druvorna till portvinet växer i den magra skiggerjorden och den magnifika miljön i Dourodalen. Druvorna där är grunden till det portvin som fraktas ner till Gaia där de stora lagringskällarna finns.

Sandemans är en av de stora portvinshusen i Porto och har en historia som daterar tillbaka till år 1790. Med ett lån på 300 pund startade George Sandeman sin rörelse och började handla med vin och sherry, resten är historia. Idag är det sjunde generationen och en betydligt yngre George Sandeman som framgångsrikt säljer sitt portvin och vårdar en unik historia. Hans favorit är Sandeman Founders Reserve tillsammans med en god bit ost!

Läs mer om Sandeman på deras hemsida!


Vinprovning i Georgien!


I början på maj månad ingick jag som jurymedlem på  Georgian National Wine Competition 2010  i Tbilisi. Ett mycket intressant land som kan stoltsera med titeln "the cradle of wine". Här har man hittat de första fynden efter vintillverkning och härifrån spred sig sedan vår älskade "vitis vinifera" till Egypten, Rom och sedan vidare upp över Europa.

Georgien har 512 unika druvor varav cirka 220 fortfarande finns kvar, av dessa gör man vin på cirka 60 st. Jag har blivit ett fan av deras röda druva saperavi, en druva med hög syra och mycket färg. Även deras flirtiga vita druva msvane är en riktig charmör med frisk syra och aromatisk karaktär.


Spännande platser

Vill du besöka en unik vingård med anor från 1469 så är Feudo Montoni på Sicilien som en liten dröm. Härifrån kommer en fantastisk nero d'avola. Läs mer om Fabio Sireci och hans vin här...


Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078