December 2008
Dino e Tony, Rom

Så här vill du ha din kvarterskrog. Ett skönt ställe i ett annars ganska turist-tungt område nära Vatikanen. Men till Dino & Tony vågar sig inte så många turister in.  Vit/röd rutiga dukar, bufflig men kärvänlig service och helt proppfullt av italienare ger en underbar stämning. De två bröderna har haft ställer "per sempre" och ser ut som de kompletterar varandra väl, den ena lugn som en filbunke och den andra ständigt "surrande" över någonting.

Kommer du mitt i middagsruschen så dröj det kvar för ett bord blir ledigt ganska kvickt. Om inte är det ett nöje att insupa och njuta av stämningen och alla goda dofter. Che buon profuma! Att det är trångt och att du står ivägen överallt är det ingen som bryr sig om.

Köket är minimalt och kocken kommer själv ut och kollar om han kan servera dig antipasta. Se till att du är hungrig för du kan förvänta dig prosciutto, salami, fyllda oliver, potatis croquetter och två olika sorters pizzabitar. Sedan måste du beställa deras "carciofi" (italienska kronärtskockor på romerskt vis) som är tokgott och glöm inte lämna plats för pastan som är underbar. De är omtalade för sin amatriciana och deras granita di caffè serveras i glas och toppas med en liten klick grädde. Här är gudagott att vara!

Dino e Tony
Via Leone IV 60, Rome
+39 06 397 33 284
Stängt söndagar


Hit går du för att njuta av en underbar stämning, god mat och enkelt vin! Här är gudagott att vara!
Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078