Januari 2011
Seven Hill's of Dokkaebi | Dharamshala

I norra Indien ligger den lilla staden Dharamshala, också känd som lilla Tibet. Det är Dalai Lamas hemort i exil och en underbar plats att besöka. Här är fina energier och underbara vyer upp mot Himalayas bergskedja. Den övre delen av Dharamshala kallas för Mecleod Ganj och det är här du hittar restaurangen Seven Hill's of Dokkaebi.

Det är ett underbart ställe med fantastisk god mat och en underbar utsikt. Personalen är charmigt närvarande och vill gärna rekommendera något gott. Deras tempura friterade grönsaker är en dröm för den matintresserade.

Restaurangen ligger i den södra delen på staden på Jogi Wara Road som sedan fortsätter genom hela staden. Håll ögonen öppna för det är ner för en trappa och runt ett hörn...


Inredningen är personlig och det påminner om vardagsrummet hemma hos någon. Bilder på Papa Ghee och Ramana Maharshi pryder väggarna och här finns böcker att låna med blandade titlar från hela världen.

I högtalarna växlar det mellan klassisk gitarr och soul/jazz vid mitt besök. Stämningen är fin och utsikten fantastisk ut över de östra delarna av den lilla staden och Himalayas snöklädda toppar. Inredningen är enkel och det sprakar hemtrevligt från den öppna spisen.


Restaurangen är populär och eftersom det bara finns 14 platser så är det många som väntar på balkongen när vädret tillåter. Hit kommer både tibetaner, indier, koreaner och turister. Menyn är ganska omfattande och här finns både vegetariskt och en del kyckling och biff att välja mellan.

Kimchin finns i tre varianter, alla lika goda. En hel del blandad drycka tt välja på men deras "ginger, honey, lemon" te rekommenderas! Deras tunna glasnudelsallad ligger i toppen min favoritlista. Den glömmer jag inte.


Som en liten dessert kunde vi inte motstå hans förslag om en liten choklad-frestelse. Det visade sig vara tryffel rullad i grönt te, kokos och choklad. Alla vid bordet nickade instämmande vid vårt första smakprov...because I'm worth it!

Seven Hill's of Dokkaebi
Jogi Wara Road
P.O. Mecloed Ganj Dharamshala
Distt Kangra - 176219
Himachal Pradesh
INDIA
tel 0091-9805583234 (Sohan)

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078