Den fantastiska utsikten från Il Pino ut över Toscanas vidder.

December 2009
Il Pino, Poggia al Loro

Bara 10 minuter ovanför den lilla byn Loro Ciuffenna ligger den ännu mindre byn Poggia al Loro. Här finns såklart en alldeles underbar kaffebar och så hittar de den smala, lilla vägen ned till det charmiga B&B Il Pino. Detta fantstiska ställe ägs av Michelle och Geoff och är drömmen om ett perfekt italienskt Bed and Breakfast!

Olivlundar och ett magisk terasslandskap omger Il Pino och härifrån har du har en vidunderlig utsikt ut över dalen. Vid klart sommarväder berättar Geoff att det är över 70 kilometers utsikt söderut över Toscanas hänförande landskap.


Den alldeles underbara frukostterassen en varm sommarmorgon.

På Il Pino har du en perfekt bas för att upptäcka omgivningarna. Här kan du vandra i bergen, besöka vingårdar, bada i floden eller helt enkelt bara leta upp en kaffebar och njuta av dagen. Michelle och Geoff kan sitt Toscana mycket bra och har massor med tips för den nyfikne. 

Efter två långa karriärer som arkitekter bestämde de sig för att låta sin dröm bli verklighet och bosatte sig på heltid på Il Pino. Stora renoveringar är gjorda men alla detaljer är genomtänkta och intressanta. Här är stället där det är enkelt att njuta av livet. Frukost i trädgården är ett helt fantastisk ställe att starta dagen på.

Trädgården ligger underbart placerad runt huset med utsikt över dalen och bergen. Här hittar du över 150 sorters rosor och en mängd fantastiska blommor. Det är drömmen för den trädgårdsintresserade.


Michelles egen sylt, marmelad och inlagda grönsaker. En delikatess för den matintresserade.

Frukosten är omfattande och då står dig nästan till middagen utan större problem. Allt är hemgjort och nybakat. Sylt, marmelad, hemakat bröd, frukter, egen olivolja, ägg, juice och så espresso och te. Bestäm dig för att gå up i tid och  njuta dagens första mål!

Vill du sedan köpa med dig en burk eller två så fråga Michelle lite extra snällt om det finns till försäljning. Hennes fikonmarmelad till en bit ost är något utöver det vanliga. Ja faktiskt så är hela Il Pino en upplevelse och ett perfekt ställe att börja njuta Toscana.

Ett rum kostar ca 40 euro pp/natt och huset har tre rum för uthyrning. Vill ni ha något större finns det två lägenheter i byn San Clemente ett stenkast därifrån. Allt i samma fina regi. Slå dem en signal och hälsa från mig!

Il Pino B&B
Geoff Flockton & Michelle Hofmann-Flockton
Tel./ Fax (I) +39-055-970-4005
Mobile +39-339-424-1583
e-mail holidays@tuscan-delights.de

www.tuscandelights.de

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078