Den diskreta ingången till Kursaal Kalhesa.

Juni 2008
Kursaal Kalhesa | Palermo

När du väl hittar fram till den diskreta dörren till Kursaal Kalhesa så känner du dig rikt belönad när du stiger innanför dörren. Denna klassiga vinbar ligger insprängd i den gamla muren som omgett Palermo.

En enorm rymt finns i lokalen som är av tegel och mosaik. Här har man blandat en underbar mix av vin, kultur, musik och böcker. Atmosfären är bohemisk och du hör sköna rytmer av "Chill out" musik i högtalarna.

Det är faktiskt nästan helt omöjligt att inte spontant slå sig ned i baren och beställa in ett glas sicilianskt vin och bara njuta!

Här finns gott om utländska tidningar och det är bara att grabba tag i en och slå sig ned i en soffgrupp eller grilla dig vid den enorma öppna spisen. Förutsatt att det är den lite svalare årstiden på ön.

Bokavdelningen innehåller ettstort sortiment av blandade böcker inom design, kultur, Siciliansk historia, islam och mycket mycket mer. Även blandat sortiment av musik och udda konst och även möjlighet till internet.Går du upp för den vackra trappan kommer du ut på bakgården där det är enkelt att fördriva vackra, ljumma sommarkväller. från utebaren kommer ett smattrande sorl från diskussionslystna parlermobor och grillen är redo för kvällen beställningar. De flesta kvällar från juni till september finns även olika liveband som regelbundet spelar ute.

Det finns även en vacker matsal inne som härstammar från det gamla med spis och kokmöjligheter lämnat som pittoreska detaljer. Mosaiken på väggarna ger en kreativ känsla och visar på den kulturmix som är så typisk för Palermo.

Mina vänner...Kusaal Kalhesa är ett måste när du besöker Palermo! 

Kursaal Kalhesa
Foro Italico Umberto, 21, Palermo
phone: 0916162111
www.kursaalkalhesa.it

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078