Oktober 2010
Monmouth | London

Monmouth är ett litet kafferosteri som gjort succé i London. De startade 1978 och rostade då kaffe i källaren på deras butik på just Monmouth Street i Covernt Garden. De vlle få igång intresset för specialkaffe och ville att deras kunder skulle prova kaffet innan de köpte med sig hem. Idag har de flyttat rosteriet till Maltby Street och har fler ställen. Det är en lyckosam historia.

När det suger i fikatarmen så åk till Druid Street, en liten bit bort från det mer kända Borough Market. Här har de bästa handlarna startat upp en ny marknadsplats. Lite i protest över att de höjt hyran på Borough Market och gjort den mer inriktad på oss turister. Här råder kommersen under mysiga former och än så länge finns nio av de bästa handlarna på plats, så stammisarna åker hit. Ta en kopp kaffe på Monmouth Coffee Company, de rostar sitt eget kaffe och en cappuccino och en frasig bulle får nästan mina ögon att tåras. Den är perfekt!


Även på det kända Borough market hittar du ett Monmouth. Här ringlar sig köerna långa men det hör till att gå runt på marknaden och njuta och avsluta eller pausa med en perfekt kaffe.

Borough Market är också en skön upplevelse och här finns det mesta som du kan vilja köpa i matväg. På en guidad tur med mat- och vinjournalisten Natascha Huges blir det en större upplevelse. Hon pratar varmt om osten på Niel’s Yard Dairy och hur de är en av få som förvaltar den engelska osttraditionen. Jag förstår varför när vi kommer in i butiken ett stenkast från marknaden. Ett måste för ostälskaren!

Vi susar vidare och näste stop är Alex på East Teas. En personlighet som med inlevelse berättar om sina fantastiska teer. Han vet det mesta! Fråga, smaka och smutta - du hittar garanterat ett par favoriter. Slink också förbi Gastronomica och köp några skivor Bresaola eller en bit ost. Underbara människor som kan sin mat.

Borough Market
www.boroughmarket.org.uk
öppet:
torsdag 11am-5pm
fredag 12pm-6pm
lördag 8am-5pm

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078