Art Café ligger en trappa upp och har en härlig uteservering på sommaren.

Oktober 2009
Art Café | Banská Stiavnica

Ett par timmar österut från Bratislava i Slovakien ligger Banská Štiavnica. En fantastiskt vacker stad med mycket historia, konst och musik. Mitt i byn ligger Art Café. Ett mycket speciellt ställe som ägs och drivs av Marek Kapusta eller som de flesta kallar honom, Kelo.

Hit är det värt att planera en resa. Art Café är hans riktigt dyra hobby säger han med glimten i ögat och egentligen jobbar han med utveckling av nya projekt i Slovakien. Art Café är hans intresse, passion och ett härligt uttryck för hans konstnärliga ådra.


Missa inte att kika in i nyckelhålen som pryder bardisken.

Art Café är ett ställe som har stor känsla och är omsorgsfullt renoverat under lång tid. En vacker kakelugn sprider en härlig värme och är ett iögonfallande konstverk bredvid baren.

Övervåningen är dekorerad av en av en slovakisk konstnär och det är fantastiska små detaljer överallt. Ta dig tid att utforska stället. Missa inte nyckelhålen i bardisken som bjuder på en överraskning.

Här serveras fantastiskt kaffe vilket annars måste ses som en raritet i landet. Kelo reser ofta till Italien vilket märks på kaffet. Slovakien är ett tedrickande land så tesortimentet är stort och spännande. Frisk pepparmynta kanske kan vara något?


En härlig kakelugn ger trivsam värme och pryder baren

Maten här är god och vällagad och priserna mycket moderata. Det finns bara slovenska viner som alla är utvalda med omsorg. Han besöker ofta nya producenter och är entusiastisk över vad som hänt i den slovenska vinvärlden de senaste 5 åren. Här kan du också pröva helt nya druvor som Nieta och Dunaj.

Art Café är ett perfekt samlingsställe. Här kan du boka event, ha en vinprovning, ta en kopp te eller ett glas vin. Här samlas byns kreativa och det är kontinuerligt nya utställningar på väggarna från slovenska konstnärer och fotografer. Här är det lätt att trivas!

Art Café har öppet mellan 9-24.

ART CAFÉ
Akademická 2
Banská Štiavnica

+421 911 430 777
www.artcafe.sk
GPS: N 48°45.85' E 18°89.59'

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078